Vedlegg til forskriften Del III
Vedlegg I. Delsystemer i et anlegg
Vedlegg II. Grunnleggende krav
- eliminere, eller dersom dette ikke er mulig, redusere risikoer ved konstruksjonsmessige og byggemessige forholdsregler, - bestemme og iverksette alle nødvendige tiltak som beskyttelse mot risikoer som ikke kan elimineres ved konstruksjonsmessige og byggemessige forholdsregler, - bestemme og kunngjøre de forholdsregler som skal treffes for å unngå de risikoer som det ikke har vært mulig å eliminere fullstendig ved hjelp av bestemmelsene og tiltakene nevnt i første og andre strekpunkt.
- unngå brudd på tau og deres fester eller skjøter, - sikre at de arbeider innenfor grensebelastningsverdiene, - sikre tilstrekkelig opplagringssikkerhet og forhindre en avsporing, - muliggjøre overvåking av tauene.
- skader tauet, eller - glir, unntatt når glidebevegelsen ikke har noen vesentlig innvirkning på vognens, trekkinnretningens eller anleggets sikkerhet.
Vedlegg III. Sikkerhetsanalyse
- de er i stand til å reagere på en første driftsstans eller svikt som oppdages, slik at de enten forblir i en tilstand som garanterer sikkerhet, i en lavere driftstilstand eller i en funksjonssikker tilstand (sikkerhetsstopp), eller - de er overflødige og er under overvåking, eller - de er slik at sannsynligheten for svikt kan evalueres og at de har en standard tilsvarende den som oppnås ved sikkerhetsinnretninger som oppfyller kriteriene i første og annet strekpunkt.
Vedlegg IV. Sikkerhetskomponenter: EF-samsvarserklæring
- henvisninger til direktiv 2000/9/EF og forskriften her, - navn, firma og fullstendig adresse til produsenten, eller dennes representant etablert i EØS-området. En representant må også oppgi produsentens navn, firma og fullstendige adresse, - beskrivelse av komponenten (merke, type osv.), - angivelse av hvilken fremgangsmåte som er benyttet for samsvarserklæringen etter forskriften her, - alle relevante bestemmelser som komponenten må oppfylle, og særlig bruksvilkårene, navn og adresse til eventuelt teknisk kontrollorgan som medvirker i fremgangsmåten som er benyttet for samsvar, og dato for EF-kontrollsertifikat med eventuelle detaljer om sertifikatets gyldighetstid og -vilkår, - eventuelt henvisning til gjeldende harmoniserte standarder som har tjent som referanse, - angivelse av personen som har fullmakt til å undertegne på vegne av produsenten eller dennes representant etablert i EØS-området.
Vedlegg V. Sikkerhetskomponenter: Samsvarsvurdering
Konstruksjon | Produksjon |
---|---|
1. EF-typeprøving Modul B | 1. a) Kvalitetssikring av produksjonen Modul D |
1. b) Produktverifisering Modul F | |
2. Full kvalitetssikring Modul H | 2. Full kvalitetssikring Modul H |
3. Enhetsverifisering Modul G | 3. Enhetsverifisering Modul G |
Modul B: EF-typeprøving
- produsentens navn og adresse, samt representantens navn og adresse dersom denne har sendt inn søknaden, - en skriftlig erklæring om at samme søknad ikke er sendt til et annet teknisk kontrollorgan, - den tekniske dokumentasjonen beskrevet i nr. 3.
- en generell typebeskrivelse, - konstruksjons- og produksjonstegninger og oversikter over komponenter, delenheter, kretser osv., - beskrivelser og forklaringer som er nødvendige for å forstå nevnte tegninger og oversikter og komponentens virkemåte, - listen over de europeiske spesifikasjonene nevnt i § 1-3 bokstav j i denne forskrift, som er anvendt helt eller delvis, og beskrivelser av løsningene som er valgt for å oppfylle de grunnleggende kravene når det ikke finnes europeiske spesifikasjoner nevnt i § 1-3 bokstav j i denne forskrift, - resultatene fra konstruksjonsberegninger som er gjort, undersøkelser som er foretatt, osv., - prøvingsrapporter.
Modul D: Kvalitetssikring av produksjonen
- alle opplysninger som er relevante for den planlagte komponentkategori, - dokumentasjonen som gjelder kvalitetssystemet, - eventuelt den tekniske dokumentasjon for den godkjente typen og en kopi av EF-typeprøvingssertifikatet.
- kvalitetsmålsettingene, organisasjonsplanen, ledernes ansvar og myndighet med hensyn til komponentkvalitet, - produksjonsprosessene, teknikkene for kvalitetskontroll og kvalitetssikring og andre systematiske tiltak som vil bli anvendt, - undersøkelsene og prøvingene som vil bli foretatt før, under og etter produksjonen, med angivelse av hvor ofte de vil finne sted, - kvalitetsregistrene, som inspeksjonsrapporter, prøvingsdata og kalibreringsdata, rapporter om vedkommende personells kvalifikasjoner osv., - mulighetene for å overvåke at den påkrevde komponentkvalitet blir oppnådd, og at kvalitetssystemet fungerer effektivt.
- dokumentasjon av kvalitetssystemet, - kvalitetsregistrene, som inspeksjonsrapporter, prøvingsdata og kalibreringsdata, rapporter om vedkommende personells kvalifikasjoner osv.
- dokumentasjonen nevnt i nr. 3.1 annet ledd annet strekpunkt, - endringene nevnt i nr. 3.4 annet ledd, - avgjørelsene og rapportene fra det tekniske kontrollorganet nevnt i nr. 3.4, 4.3 og 4.4.
Modul F: Produktverifisering
- en statistisk metode, - en plan for stikkprøvetaking med dens driftsdata.
Modul G: Enhetsverifisering
- en generell typebeskrivelse, - konstruksjons- og produksjonstegninger og oversikter over komponenter, delenheter, kretser osv., - beskrivelser og forklaringer som er nødvendige for å forstå nevnte tegninger og oversikter og komponentens virkemåte, - en liste over de europeiske spesifikasjonene nevnt i § 1-3 bokstav j i denne forskriften, som er anvendt helt eller delvis, og beskrivelser av løsningene som er valgt for å oppfylle de grunnleggende kravene i denne forskrift når de europeiske spesifikasjoner nevnt i § 1-3 bokstav g ikke er anvendt. - resultatene fra konstruksjonsberegninger som er foretatt, undersøkelser som er gjort, osv., - prøvingsrapporter, - komponentenes bruksområde.
Modul H: Full kvalitetssikring
- alle relevante opplysninger med hensyn til den planlagte komponentkategori, - dokumentasjon av kvalitetssystemet.
- kvalitetsmålsettingene, organisasjonsplanen, ledernes ansvar og myndighet med hensyn til konstruksjons- og komponentkvalitet, - de tekniske spesifikasjoner for konstruksjon, herunder de europeiske spesifikasjonene nevnt i § 1-3 bokstav j i denne forskrift, som vil bli anvendt, samt de virkemidler som vil bli benyttet for å sikre oppfyllelse av de grunnleggende krav i denne forskrift som gjelder for komponentene når de europeiske spesifikasjonene ikke anvendes i sin helhet, - teknikkene for kontroll og verifisering av konstruksjon, prosesser og systematiske tiltak som vil bli anvendt under utformingen av komponentene når det gjelder den aktuelle komponentkategori, - de tilsvarende teknikker for produksjon, kvalitetskontroll og kvalitetssikring, samt prosesser og systematiske tiltak som vil bli anvendt, - undersøkelser og prøvinger som vil bli foretatt før, under og etter produksjonen, med angivelse av hvor ofte de vil finne sted, - kvalitetsregistrene, inspeksjonsrapporter, prøvingsdata og kalibreringsdata, rapporter om vedkommende personells kvalifikasjoner osv., - midler til å overvåke at den fastsatte konstruksjons- og komponentkvalitet oppnås, og at kvalitetssikringssystemet fungerer effektivt.
- dokumentasjon av kvalitetssystemet, - kvalitetsregistrene fastsatt i den del av kvalitetssystemet som gjelder konstruksjon, som resultater av analyser, beregninger, prøvinger osv., - kvalitetsregistrene fastsatt i den del av kvalitetssystemet som gjelder produksjonen, som inspeksjonsrapporter og prøvingsdata, kalibreringsdata, rapporter om vedkommende personells kvalifikasjoner osv.
- dokumentasjonen nevnt i nr. 3.1 annet ledd annet strekpunkt, - endringene nevnt i nr. 3.4 annet ledd, - avgjørelsene og rapportene fra det tekniske kontrollorgan nevnt i nr. 3.4, 4.3 og 4.4.
- de tekniske spesifikasjonene for konstruksjon som er anvendt, herunder de europeiske spesifikasjonene nevnt i § 1-3 bokstav j i denne forskrift, - de nødvendige bevis for at de er tilstrekkelige, særlig dersom de europeiske spesifikasjonene nevnt i § 1-3 bokstav j i denne forskrift ikke er anvendt i sin helhet. Disse bevisene skal omfatte resultatene av prøvinger foretatt av produsentens eget laboratorium eller av noen på hans vegne.
- utstedte EF-sertifikater for konstruksjonskontroll og deres tilføyelser, - tilbakekalte EF-godkjenninger av konstruksjon og deres tilføyelser, - EF-sertifikater for konstruksjonskontroll og deres tilføyelser som er nektet utstedt.
Vedlegg VI. Delsystemer: EF-samsvarserklæring
- henvisning til direktiv 2000/9/EF og til forskriften her, - navn og adresse til den person som anmodet om EF-kontroll, - beskrivelse av delsystemet, - navn og adresse til det tekniske kontrollorganet som utførte EF-kontrollen, nevnt i § 6-2 i denne forskrift, - alle relevante bestemmelser som delsystemet må overholde, særlig eventuelle driftsbegrensninger eller driftsvilkår, - resultatet av EF-kontrollen nevnt i vedlegg VII (EF-samsvarssertifikat), - opplysninger om den person som har myndighet til å undertegne en juridisk bindende erklæring for produsenten eller dennes representant eller, dersom slik ikke finnes, den fysiske eller juridiske person som markedsfører delsystemet.
Vedlegg VII. Delsystemer: Samsvarsvurdering
- i samsvar med bestemmelsene i denne forskrift og andre relevante bestemmelser iht. EØS-avtalen, - i samsvar med den tekniske dokumentasjonen, og - gjort ferdig.
- konstruksjon, - bygging og godkjenningsprøvinger når delsystemet er gjort ferdig.
- konstruksjonsplaner og beregninger, elektriske og hydrauliske oversikter, styrekretsskjemaer, beskrivelse av databehandlingssystemer og automatikksystemer, drifts- og vedlikeholdsinstrukser osv., - en liste over sikkerhetskomponentene nevnt i § 4-2 i denne forskrift som er brukt i delsystemet, - kopier av EF-samsvarserklæringen fastsatt i vedlegg IV for disse sikkerhetskomponentene, sammen med de tilhørende konstruksjonsplaner og aktuelle beregninger og en kopi av rapportene om eventuelle andre prøvinger og kontroller som er foretatt.
- alle mottatte søknader om EF-kontroll, - alle utstedte EF-kontrollsertifikater, - alle EF-kontrollsertifikater som er nektet utstedt.
Vedlegg VIII. Minstekriterier som medlemsstatene skal ta hensyn til ved utpeking av organer
- god teknisk og faglig opplæring, - tilfredsstillende kjennskap til kravene ved den kontrollen de foretar og tilstrekkelig erfaring med slike kontroller, - nødvendig ferdighet i å utstede sertifikater og utarbeide registre og rapporter som er nødvendige som bekreftelse på at kontrollen er utført.