Hvordan søker du om sertifikater og tillatelser?

Dersom Stortinget vedtar den fjerde jernbanepakken, er det kort tid igjen til søknadsprosessene endrer seg for aktørene i bransjen.

Publisert: 07.04.2020   Endret: 07.04.2020

Dersom den fjerde jernbanepakken blir vedtatt, vil endringene gjelde for søknadsprosessene enten man kjører grensekryssende eller nasjonalt. Alle må søke gjennom portalen one-stop shop (OSS).

Hva lurer du på nå?

Vi har fått inn en del spørsmål, både svært detaljerte og mer generelle. På våre nettsider legger vi ut svar på spørsmål vi regner med at flere er interessert i. Mer virksomhetsspesifikke spørsmål vil vi svare deg direkte på. Spørsmål om den politiske behandlingen av den fjerde jernbanepakken er det Samferdselsdepartementet som svarer på, ikke vi i SJT. Vår oppgave er å informere bransjen om hva dere må gjøre hvis den fjerde jernbanepakken blir vedtatt i Stortinget.

Vi jobber med å oppdatere spørsmål og svar-siden, og setter stor pris på alle bidrag.

Her er spørsmål og svar-siden.

Presentasjoner om søknadsprosessene

Vi har lagt ut betaversjonen (testversjonen) av en opplæringssnutt om søknadsprosessen for sikkerhetssertifikater gjennom OSS. Vi håper du vil gi oss en tilbakemelding om hvorvidt den er nyttig eller hva du lurer på etter å ha sett den.

Informasjonsfilm om søknadsprosessen for sikkerhetssertifikater. Powerpoint-ikon

Gi oss tilbakemelding på e-post.